Slik tar de knekken på de fleste regnskapsføreres største irritasjon: Systemer som ikke snakker sammen.

04.01.2019

Stadig flere regnskapsbyråer beveger seg over i skyen. Tall fra Regnskap Norge viser at omtrent 18 prosent av regnskapsbedrifter bruker skybaserte økonomisystemer, mens 43 prosent benytter seg av både tradisjonelle og skybaserte systemer i 2017. Selv om tallene ikke er helt sammenlignbare med fjorårets undersøkelse, skriver bransjeforeningen at de ser at regnskapsbedrifter stadig tilbyr flere systemer de kan føre regnskaper i.

Agder Økonomi er blant dem som det siste året har begynt å tilby en løsning som er 100 prosent skybasert etter at de startet med Uni Economy fra norske Uni Micro.


Vil tilby den nyeste teknologien

- Grunnen til at vi ønsket dette er at vi skal være ledende på de tekniske løsningene, i tillegg til at vi skal tilby det kundene og markedet etterspør, og mange ønsker seg nå skybaserte løsninger, sier daglig leder i Agder Økonomi, Jostein Udjus.

Selskapet er blant de ledende regnskapsbyrå i Agder med 41 ansatte og nesten 800 kunder i alle sektorer og størrelser. De tilbyr de fleste økonomiske og administrative tjenester.

I fjor hadde de en prosess der de vurderte ulike skybaserte regnskapssystemer. Til slutt falt valget på Uni Economy.


Brukervennlig system

- Vår opplevelse er at de har utviklet en moderne plattform med den nyeste teknologien. Brukervennligheten er veldig bra. Det å sette seg inn i systemet er overraskende enkelt så lenge man kan regnskap, forteller Udjus.

En av årsakene er også at Uni Economy har et åpent API som gjør det lett å integrere andre systemer. Dette er til særlig god hjelp i behandling av bank, kassesystemer og fakturering, fordi det finnes et hav av ulike systemer i disse segmentene, forteller prosjektansvarlig i Agder Økonomi, Morten Sollid.

For mange kunder kan de nå bare forholde seg til en mobilapp der alt fra timelister til reiseregninger kan legges inn og som kan brukes til å godkjenne fakturabetalinger.

- Det er kjempekjekt. Tenk for eksempel på håndverkere som nå kan legge inn timer og gjøre “papirarbeid” mens de sitter i bilen, sier Udjus.

 

5DS_6751_1.jpg

Agder Økonomi ønsker å tilby kunden en 100 prosent skybasert regnskapsløsning. Etter å ha vurdert ulike skybaserte løsninger valgte de Uni Economy fra Uni Micro, forteller Morten Sollid og Jostein Udjus i Agder Økonomi.

 

Sømløs og effektiv arbeidsprosess

De mener prosessen blir bedre for begge parter når den foregår i skyen. Arbeidsdelingen blir lettere. Når alt automatiseres og digitaliseres fører det til et mer løpende regnskap, noe som gjør arbeidsflyten bedre for regnskapskontoret og lettere å følge med på for kunden.

- Kundene vil spare tid og ressurser brukt på papirarbeid og kan bruke tid på det de tjener mer penger på, sier Udjus.


Se også

Byråsertifisering i praksis
I høst startet Uni Micro opp med et eget sertifiseringsprogram for regnskapsbyråer. Formålet med dette er å gi byråene en solid og god plattform i form av kunnskap og økonomiske fordeler, for å etablere Uni Economy som byråenes foretrukne økonomisystem.
Forenkler hverdagen til regnskapsbyrået: - Funksjonene er der de skal være
- Du vet den følelsen du får når du setter deg inn i bilen din og du vet hvor alt av knapper og utstyr er? Den samme følelsen får jeg når jeg logger meg inn i Uni Economy, forteller Steinar Wehus, daglig leder i Regnskaps Companiet
Vil bruke Uni Economy i lang tid fremover
De bestemte seg i 2017 for et nytt og skybasert økonomisystem. Valget ble Uni Economy - blant annet på grunn av alle prisene Uni Micro som leverandør tidligere har fått for sine systemer.

Vil du komme i gang med Uni Economy?

Skriv til oss via vårt kontaktskjema under eller ring oss på 56 59 91 00.