Hjelper utenlandske firmaer med å lykkes i Norge

04.10.2019

Etter at EU utvidet østover i 2004 har flere polske selskaper etablert seg i Norge. Gjennom Omega Accounting AS og Polish Connection får de hjelp til hvordan man skal forholde seg til norsk regelverk.

 

– I dag har vi mange kunder fra utlandet, ikke bare fra Polen, og vi dekker mange EU-land. Samtidig har vi også mange norske kunder som trenger vanlige regnskapstjenester. Egentlig var selskapet ment for bare polske kunder, men etter en del år har vi vokst og utvidet tjenestene våre, forteller styreformann Aleksandra F. Eriksen.

 

Aleksandra .jpg

"Språket er utenlandske arbeideres største utfordring ved arbeid i Norge." 


 

Søk hjelp tidlig

Selskapet tilbyr regnskapsføring, skatterådgivning og konsulenttjenester til små og mellomstore bedrifter.

 

– Hva er det utenlandske firmaer opplever som utfordrende når de skal starte opp i Norge?

 

– Språket er selvsagt det største problemet. Det er ikke enkelt å drive eget firma når man ikke kan kommunisere fritt med myndighetene.

 

Eriksen mener det kan være lurt å søke hjelp tidlig når man skal etablere seg i et helt nytt marked og ikke minst i et helt nytt land.

 

– Det er smart og ikke minst billigere å hyre inn en god rådgiver helt fra starten av, som kan hjelpe til underveis. På den måten slipper man å havne i problemer eller å måtte «rydde opp» i etterkant.

 

Sparer tid og penger

For å hjelpe utenlandske bedrifter i Norge, benytter de seg av tjenestene til Uni Micro. Selskapet er en av Norges ledende leverandører av programvare for økonomi og administrasjon.


Daglig leder Lars Eirik Norman i Omega Accounting AS og Polish Connection, forteller at det er et godt og brukervennlig program, som både han og kundene syns er enkelt å forholde seg til.

 

– De har mange gode løsninger for våre kunder. Som for eksempel at de som selv ønsker å fakturere, kan benytte tjenesten Uni 24. Samtidig tilbyr de gode løsninger for dokumenter og timeregistrering. Det er også lett å finne frem til rapporter både på engelsk og norsk. Noen løsninger finnes også på polsk, forteller Norman.

 

– Hvorfor valgte dere å bruke Uni Micro?

 

– Brukervennlig, god service og effektivt ovenfor medarbeiderne. I tillegg tilbyr de gode webløsninger for kundene våre.

 

Han er derfor ikke i tvil om at det er med på å forenkle hverdagen til bedriftene.

 

"Ut fra vår vurdering er det en utrolig god løsning for utenlandske og norske selskaper å benytte Uni Micro." 

 

 

 Omega Accounting AS & Polish Connection


Se også

Byråsertifisering i praksis
I høst startet Uni Micro opp med et eget sertifiseringsprogram for regnskapsbyråer. Formålet med dette er å gi byråene en solid og god plattform i form av kunnskap og økonomiske fordeler, for å etablere Uni Economy som byråenes foretrukne økonomisystem.
Forenkler hverdagen til regnskapsbyrået: - Funksjonene er der de skal være
- Du vet den følelsen du får når du setter deg inn i bilen din og du vet hvor alt av knapper og utstyr er? Den samme følelsen får jeg når jeg logger meg inn i Uni Economy, forteller Steinar Wehus, daglig leder i Regnskaps Companiet
Vil bruke Uni Economy i lang tid fremover
De bestemte seg i 2017 for et nytt og skybasert økonomisystem. Valget ble Uni Economy - blant annet på grunn av alle prisene Uni Micro som leverandør tidligere har fått for sine systemer.

Vil du komme i gang med Uni Economy?

Skriv til oss via vårt kontaktskjema under eller ring oss på 56 59 91 00.