Har over 20 ansatte: – Skulle først bare skape min egen arbeidsplass

05.03.2020

– Tanken var først å være selvstendig, men så tok det under et halvt år før jeg måtte starte å ansette, sier gründer og daglig leder Roar Reitan i økonomihuset Experto Credite.

Etter å ha jobbet i EY i over ti år som revisor, sa han opp jobben for å etablere sin egen bedrift innen regnskapstjenester. Tidspunktet var november 2011. Allerede i februar året etter ble den første nyutdannede regnskapsføreren ansatt.

– Hun jobber fortsatt i selskapet. De første årene var preget av enormt pågangsmotet. Det har vært knallhardt, men også utrolig gøy, sier han.

I løpet av kort tid ble strategien at Experto Credite skulle fokusere mer på controlling og andre økonomitjenester, som vil si å gå fra et regnskapsbyrå til å bli et økonomi-hus.

– Jeg hadde ikke noe erfaring med å føre regnskap selv, men kom fort inn i det. Med tiden har vi beveget oss til å bli en samtalepartner for kundene våre. De mest fornøyde kundene våre er de som stiller spørsmål utover selve bokføringen, sier Reitan.


Bytter til webbasert økonomisystem: – Eneste du trenger er passord

Utviklingen innen regnskapsbransjen har skutt fart etter at Reitan etablerte Experto Credite i 2011.

– Det var veldig mye bilgagspermer da vi begynte. Siden den gang har det gått i retning av mindre papirer og mer digital håndtering, sier han.

Experto Credite tar nå med kundene sine over på Uni Economy – et skybasert økonomisystem. Frem til nå har hovedplattformen deres vært basert på en lokal løsning med Windows.

Ved å gå over på Uni Economy mener Reitan at jobben med økonomistyringen i bedriften vil gjøres bedre og mer effektivt.

– Alle regnskapsbrukere får nå tilgang til regnskapet fra hvor som helst. Det eneste man trenger er et passord. Programmet har en rekke automatiserte funksjoner og har i tillegg en fantastisk brukervennlighet, forklarer Reitan.


– Interessen for har tatt seg kraftig opp

Med flere hundre små og mellomstore bedrifter på kundelisten, forteller Reitan at kundene er mer opptatt av at regnskapssystemene skal være webbaserte nå enn tidligere.

– Interessen har tatt seg kraftig opp bare det siste året. Driveren er et ønske om tidsbesparelse i form av automatisering og økt brukervennlighet. På sikt skal alle kundene våre over på Uni Economy, sier han.

Sverre Senneset, salgsdirektør i Uni Micro, forteller at mange regnskapsbyråer fortsatt tilbyr lokale løsninger for regnskapsføringen til kundene sine.

– Mange bedrifter benytter serverbaserte systemer og i mange tilfeller kan det være riktig. Men for byråene vil det være viktig å tilby et webbasert alternativ også, spesielt når mobilitet, automasjon og et moderne grensesnitt er viktig for kunden av byrået, sier Senneset.

 

Mål om 50 prosent vekst på tre år: – Skal bli en av de største i Trondheim

I 2018 omsatte Experto Credite for drøye 19 millioner kroner. Innen tre år er målet at topplinjen for den Trondheimsbaserte bedriften skal lande på 30 millioner kroner.

– Målet vårt er å bli en av de største økonomihusene i regionen. Da trenger vi høykompetente ansatte og de beste systemene, avslutter Reitan.Se også

Dette er morgendagens regnskapssystem
Fakturabunker og poser med kvitteringer er snart historie og erstattes med skybaserte og papirløse systemer som forenkler hverdagen for både regnskapsførerne og kundene.
Det er fleksibiliteten som er fordelen
Du som jobber i eller driver et regnskapsbyrå - hvorfor låse dere til ett økonomisystem? Leverandørene har gått fra kjøpsmodell til leiemodell, og dermed lagt til rette for at du kan tilby flere tjenester til flere kunder. Online-løsninger gir kundene dine en helt annen tilgang til regnskapet sitt enn før, og de kan gjøre store deler av jobben selv. Det gir en vinn-vinn-situasjon for deg som driver regnskapsbyrå.
Slik tar de knekken på de fleste regnskapsføreres største irritasjon: Systemer som ikke snakker sammen.
Regnskaps- og rådgivningsselskapet Agder Økonomi er opptatt av å tilby sine kunder de mest fremtidsrettede løsningene. Da er det viktig å kunne tilby et skybasert økonomisystem som forenkler hverdagen for kundene.

Vil du komme i gang med Uni Economy?

Skriv til oss via vårt kontaktskjema under eller ring oss på 56 59 91 00.