Har over 20 ansatte: – Skulle først bare skape min egen arbeidsplass

05.03.2020

– Tanken var først å være selvstendig, men så tok det under et halvt år før jeg måtte starte å ansette, sier gründer og daglig leder Roar Reitan i økonomihuset Experto Credite.

Etter å ha jobbet i EY i over ti år som revisor, sa han opp jobben for å etablere sin egen bedrift innen regnskapstjenester. Tidspunktet var november 2011. Allerede i februar året etter ble den første nyutdannede regnskapsføreren ansatt.

– Hun jobber fortsatt i selskapet. De første årene var preget av enormt pågangsmotet. Det har vært knallhardt, men også utrolig gøy, sier han.

I løpet av kort tid ble strategien at Experto Credite skulle fokusere mer på controlling og andre økonomitjenester, som vil si å gå fra et regnskapsbyrå til å bli et økonomi-hus.

– Jeg hadde ikke noe erfaring med å føre regnskap selv, men kom fort inn i det. Med tiden har vi beveget oss til å bli en samtalepartner for kundene våre. De mest fornøyde kundene våre er de som stiller spørsmål utover selve bokføringen, sier Reitan.


Bytter til webbasert økonomisystem: – Eneste du trenger er passord

Utviklingen innen regnskapsbransjen har skutt fart etter at Reitan etablerte Experto Credite i 2011.

– Det var veldig mye bilgagspermer da vi begynte. Siden den gang har det gått i retning av mindre papirer og mer digital håndtering, sier han.

Experto Credite tar nå med kundene sine over på Uni Economy – et skybasert økonomisystem. Frem til nå har hovedplattformen deres vært basert på en lokal løsning med Windows.

Ved å gå over på Uni Economy mener Reitan at jobben med økonomistyringen i bedriften vil gjøres bedre og mer effektivt.

– Alle regnskapsbrukere får nå tilgang til regnskapet fra hvor som helst. Det eneste man trenger er et passord. Programmet har en rekke automatiserte funksjoner og har i tillegg en fantastisk brukervennlighet, forklarer Reitan.


– Interessen for har tatt seg kraftig opp

Med flere hundre små og mellomstore bedrifter på kundelisten, forteller Reitan at kundene er mer opptatt av at regnskapssystemene skal være webbaserte nå enn tidligere.

– Interessen har tatt seg kraftig opp bare det siste året. Driveren er et ønske om tidsbesparelse i form av automatisering og økt brukervennlighet. På sikt skal alle kundene våre over på Uni Economy, sier han.

Sverre Senneset, salgsdirektør i Uni Micro, forteller at mange regnskapsbyråer fortsatt tilbyr lokale løsninger for regnskapsføringen til kundene sine.

– Mange bedrifter benytter serverbaserte systemer og i mange tilfeller kan det være riktig. Men for byråene vil det være viktig å tilby et webbasert alternativ også, spesielt når mobilitet, automasjon og et moderne grensesnitt er viktig for kunden av byrået, sier Senneset.

 

Mål om 50 prosent vekst på tre år: – Skal bli en av de største i Trondheim

I 2018 omsatte Experto Credite for drøye 19 millioner kroner. Innen tre år er målet at topplinjen for den Trondheimsbaserte bedriften skal lande på 30 millioner kroner.

– Målet vårt er å bli en av de største økonomihusene i regionen. Da trenger vi høykompetente ansatte og de beste systemene, avslutter Reitan.Se også

Byråsertifisering i praksis
I høst startet Uni Micro opp med et eget sertifiseringsprogram for regnskapsbyråer. Formålet med dette er å gi byråene en solid og god plattform i form av kunnskap og økonomiske fordeler, for å etablere Uni Economy som byråenes foretrukne økonomisystem.
Forenkler hverdagen til regnskapsbyrået: - Funksjonene er der de skal være
- Du vet den følelsen du får når du setter deg inn i bilen din og du vet hvor alt av knapper og utstyr er? Den samme følelsen får jeg når jeg logger meg inn i Uni Economy, forteller Steinar Wehus, daglig leder i Regnskaps Companiet
Vil bruke Uni Economy i lang tid fremover
De bestemte seg i 2017 for et nytt og skybasert økonomisystem. Valget ble Uni Economy - blant annet på grunn av alle prisene Uni Micro som leverandør tidligere har fått for sine systemer.

Vil du komme i gang med Uni Economy?

Skriv til oss via vårt kontaktskjema under eller ring oss på 56 59 91 00.